Google paieška

2010 m. rugsėjo 27 d., pirmadienis

Finansavimas

Europos Komisijos Užimtumo, socialinių reikalų ir lygių galimybių generalinis direktoratas atsakingas už šias tris pagrindines finansavimo priemones:

1. Europos socialinis fondas (ESF)

Europos socialinis fondas (ESF) padeda gerinti įgūdžius ir darbo perspektyvas. Nacionalinės ir regioninės valdančiosios institucijos atsako už Europos socialinio fondo kasdienines užduotis. Europos Komisija tiesiogiai nedalyvauja atrenkant ar finansuojant ESF projektus.

2. Programa PROGRESS

Šia programa remiamas ES politikos vystymasis šiose srityse:

užimtumo;
darbo sąlygų;
lyčių lygybės;
socialinės apsaugos ir įtraukties;
nediskriminavimo ir įvairovės.
Programos PROGRESS finansavimo prioritetai nustatomi kiekvienų metų pradžioje. Kam teikti finansinę paramą nusprendžiama rengiant konkursus ir kviečiant teikti pasiūlymus.

3. Europos prisitaikymo prie globalizacijos padarinių fondas (EGF)

Šis Fondas padeda dėl pasikeitusių pasaulinės prekybos tendencijų darbo netekusiems žmonėms kuo greičiau įsidarbinti. Prašymus Fondui turi siųsti valstybės narės. Pavieniai asmenys ir įmonės, patiriantys sunkumų dėl darbo jėgos pertekliaus ir norintys, kad Fondas jiems padėtų, turėtų kreiptis į savo valstybės narės valdžios institucijas.

4. Metinė darbo programa: dotacijos ir sutartys

Europos Komisijos finansavimo užimtumo, socialinių reikalų ir lygių galimybių srityse prioritetai nustatomi metiniame finansavimo sprendime. Per metus šis sprendimas gali būti atnaujinamas.

5. Europos mikrofinansų priemonė (EMP)

Šiuo metu sumažėjus kredito pasiūlai, naująja mikrofinasų priemone siekiama labai mažoms bendrovėms suteikti galimybę lengviau gauti kreditą.

Europos Sąjunga parengė naują Europos mikrofinansų priemonę teikti mikrokreditus smulkiajam verslui ir žmonėms, kurie neteko darbo bei nori pradėti savo smulkųjį verslą.

6. Pasirengimo narystei pagalbos priemonė (IPA)

Naudojantis Pasirengimo narystei pagalbos priemone (IPA) šalims kandidatėms ir galimoms kandidatėms finansiškai padedama vykdyti būtinas politines ir institucijų reformas, kad šios šalys atitiktų ES standartus. Pagal šią priemonę vykdomos žmogiškųjų išteklių plėtros politikos tikslas – parengti šalis kandidates planuoti, valdyti ir panaudoti Europos socialinio fondo (ESF) lėšas. IPA, kaip ir ESF, padeda gerinti žmogiškojo kapitalo kokybę, kurti daugiau ir geresnių darbo vietų, mažinti socialinę atskirtį ir diskriminaciją.

2 komentarai:

  1. Puikus straipsnis, sužavėjo protingai pasirinkta tema:>

    AtsakytiPanaikinti
  2. Pritariu, straipsnis tikrai puikus. Ypač kai ES parama ir finansavimas yra tokia aktuali tema.

    AtsakytiPanaikinti